OUR STORY
525. Istoria companiei Silicon Service
Preambul
Din perspectiva unui CEO:
Interviul care nu s-a întâmplat cu adevărat
Birou. Recepţioner. O masă rotundă și fotolii confortabile. Un computer fredonează singur pe o masă largă, iar un ceas digital spune lumii cât timp ne mai rămâne pentru mari realizări.
”Bună ziua. Mă bucur să te cunosc și mulțumesc pentru timpul acordat. Mă numesc Ilan Aviv și conduc compania „Silicon Service”. Sunteti aici pentru un interviu pentru postul de manager de personal, bla-bla-bla. Te rog spune-mi despre tine…”
”Mulțumesc, Ilan, pentru oportunitate. Mă numesc Roxana și am 29 de ani. Am terminat în urmă cu cinci ani licența în psihologie și masterul în urmă cu doi ani. În același timp lucrez într-o firmă mică de servicii de formare personal… crize… presiune… profesionalism… promovare…”
“Așteptari salariale?”
“Ca de obicei”
”Mulțumesc, vom rămâne în legătură. O zi buna.”
Interviul care a avut loc
Starbucks la intrarea în mall-ul Palas. Duminică după-amiază. Bărbații tineri sorb zgomotos, studenții studiază în grupuri mici, iar fetele în mini umblă prin cărțile împrăștiate în fața lor.
O coamă de păr roșu aprins cade pe scaunul de lângă mine și o pereche pâlpâitoare de ochi se concentrează încet prin ochelari.
”Bună… am întârziat??! Sper că nu. Am alergat, nu-mi place să întârzii. Cat este ceasul? Uf. Sunt stresată dacă întârzii. Nu am întârziat, nu-i așa?
Și așa m-am trezit vorbind cu iepurele care se repezi spre mine direct din povestea „Alice în Țara Minunilor”.
M-am aplecat pe spate și m-am uitat la această bombă minusculă de energie care vorbește despre fapte și sarcini, despre responsabilitate opresivă și despre sensibilitatea plânsului. Nu chiar un interviu classic, dar contine multe adevăruri și autenticitate. Mi-a fost clar din prima clipă că am încredere în ea, că îmi inspiră empatie și mă face să râd cu privirea ei și propria-i părere despre ea însăși.
Și când am întrebat-o cum se va descurca cu angajații și cu problemele disciplinare, ea s-a uitat la mine cu o privire mirată și oarecum obraznică: „Nu sunt asa mica si fragila cum par, eu vin din Vaslui!” (care este echivalentul românesc al durului Bronx, cartierul rau-famat din New York…).
Am angajat Flacăra Roșie în acea conversație, acolo, la Starbucks, și de fapt ar fi trebuit să se numească „Stardust”, pentru că ea este turnata din praf de stele.
525%… Cu atât a crescut personalul Silicon Service în timp de un an și 3 luni. Mă numesc Yakoban Valentyna și astăzi vreau să vă vorbesc despre cât de specială este compania Silicon Service și despre cum generozitatea și gândirea strategică au devenit unele dintre elementele cheie pentru creșterea rapidă și de înaltă calitate a companiei.
Cum a început totul
După ce a început să lucreze în octombrie 2021, Roxana Bîicu s-a familiarizat pentru prima dată cu Silicon Service și cu domeniul testării automate a circuitelor integrate. Având în vedere faptul că era o companie nouă la acel moment, iar viitorul manager de resurse umane fiind printre primii angajați, a reușit să crească personalul companiei cu 525% într-un an și 3 luni.
De altfel, unul dintre cele mai importante și dificile aspecte ale unei afaceri de succes este angajarea unui expert în domeniul managementului resurselor umane, care să fie compatibil cu valorile companiei și să asigure crearea unei echipe motivate.
Este interesant faptul că CEO-ul companiei i-a oferit noului manager libertate deplină in a implementa lucrurile așa cum le vede ea. Încrederea lui nu a fost în van, iar decizia luată în acea zi a fost o decizie care s-a dovedit a duce la rezultate impresionante.
Aici începe povestea despre cum o fată roșcată a reușit să îmbunătățească nivelul companiei și să construiască o comunitate internă sănătoasă și motivată într-o perioadă foarte scurtă de timp.
Prima și în același timp cea mai dificilă sarcină a Roxanei a fost să găsească un expert al mașinii de testare a circuitelor integrate, UltraFLEXPlus, fiind una dintre cele trei mașini de testare automată existente în Europa și care face parte din echipamentele tehnice ale companiei. Cu ajutorul unului coleg expert din India, Roxana a reușit să pună la punct o strategie de recrutare a viitorilor ingineri de testare automată.
Mai târziu în acest articol vă voi vorbi despre fiecare etapă care a devenit parte integrantă a creșterii companiei.
Crearea unui format de interviu neconvențional
Abordarea Roxanei în managementul comunicării la locul de muncă nu poate fi numită una clasică. Această nouă perspectivă se aplică și procesului de interviu cu un potențial angajat. Managerul însăși o numește „discuție” în timpul căreia ii prezinta candidatului domeniul de activitate al companiei, mediul de lucru, beneficiile oferite angajaților și detaliile cu privire la activitățile pe care le vor desfășura.
M-a impresionat faptul că acest format al primei discuții nu se aplică pentru a selecta cel mai bun candidat pentru un post vacant, așa cum se întâmplă de obicei, ci pentru ca viitorul angajat să-și dea seama dacă se regăsește într-o astfel de echipă şi dacă doreşte să se dezvolte profesional în domeniul ales.
Roxana adună cele mai importante informații despre potențialul angajat în timpul interviului, acordând atenție comunicării non-verbale, trăirilor pe care le afișează și întrebărilor pe care le adresează. În plus, după interviu, candidatul primește prin e-mail trei chestionare de personalitate: primul permite realizarea unui screening al personalității, al doilea validează orientarea motivațională, din dorința de a se asigura că Silicon Service poate oferi toate resursele necesare pentru a-l motiva în timpul petrecut în echipă. Cel de-al treilea chestionar se referă la stilul de lucru, adică dacă poate fi adaptativ, creativ, individual sau colectiv, spontan, analitic sau intuitiv. Toate acestea îl ajută pe responsabilul HR să identifice în ce echipă s-ar putea dezvolta cel mai bine noul angajat.
Desigur, nu totul este atât de ușor pe cât poate părea la prima vedere, deoarece candidații IT (care reprezintă majoritatea angajaților) susțin alte două interviuri tehnice cu un expert din India, discuția desfășurându-se în limba engleză. În cazul în care candidatul trece de această etapă, el va avea un interviu final cu un reprezentant al clientului Silicon Service.
Având în vedere că serviciile companiei nu se regăsesc în peisajul tehnic din Iași, este de așteptat ca potențialii angajați să nu fie pregătiți pentru testarea automată a circuitelor integrate. În aceste condiții, Silicon Service își îndreaptă atenția către candidați care au cel puțin o bază tehnică pe care se poate construi experiența necesară prin diverse programe interne de specializare.
După această etapă, procesul de angajare se încheie cu o discuție cu CEO-ul companiei, Ilan Aviv, pentru ca acesta, la rândul său, să cunoască toți angajații, reușind astfel să creeze o legătură specială cu ei.
Pionierii
Care crezi că este cel mai simplu mod de a atrage studenți într-o companie? „Organizați și plătiți petrecerile pentru ei?” Nu, nu acesta este scopul. — Și atunci ce? Corect! Angajează-le profesorul.
Unul dintre cei mai importanți angajați strategici ai companiei, după părerea mea, este directorul departamentului de training, Ionica Pletea, care lucrează ca profesor la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale. Aceasta reprezintă o legătură strategică între companie și studenți, pe care ulterior compania îi poate forma și educa ca adevărați ingineri. Prin urmare, datorită ei, primii ingineri ai Silicon Service, care la acea vreme terminaseră anul 3 de licență, și-au deschis noi oportunități prin participarea la concursul organizat de companie. Acolo au câștigat o bursă pentru a studia testarea automată a circuitelor integrate și le-a plăcut atât de mult experiența, încât după absolvirea studiilor au rămas să lucreze și sunt parte integrantă a echipei până în prezent.
O strategie care l-a făcut pe managerul de resurse umane să creadă în imposibil
În momentul în care Roxana s-a alăturat echipei Silicon Service, când echipa era la început, iar colegii se puteau număra pe degete între ei, exista deja o misiune cu un scop aparent intangibil. De la directorul companiei venea un țel clar: „Trebuie să creștem numărul de angajați din companie de la 8 persoane la 50. Timpul alocat: un an și jumătate”.
Situația nu este cea mai ușoară. La început, Roxana Bîicu nu avea experiență în recrutare, deoarece înainte lucrase pe alt post într-o altă companie. Dar, ambiționându-se, a acceptat provocarea și a început să îndeplinească sarcina care i-a fost dată. Una dintre cele mai ușoare opțiuni pentru atingerea obiectivului a fost participarea la un târg de cariere, unde de obicei, datorită numărului mare de trecători, este ușor să câștigi atenția oamenilor. Dar, din păcate, o astfel de strategie s-a dovedit a fi un eșec, deoarece printre participanți nu s-au regasit si cei interesați de domeniul tehnic.
„Deci ce au făcut?!”,probabil te întrebi … Totul este simplu. Roxana a decis să meargă „direct” cum se spune. Împreună cu CEO-ul companiei și alți colegi, au reușit să dezvolte o strategie care a avut cel mai mare impact asupra succesului și „a deschis porțile Silicon Service”. Aceștia au susținut o prezentare la universitate împreună cu reprezentantul clientului companiei, CEO-ul companiei și HR managerul. La acea prezentare au făcut ceea ce nu a făcut nicio altă firmă din Iași și anume au făcut publice toate informațiile cu privire la procesul de recrutare, inclusiv salariile. Compania le-a prezentat studenților planul de carieră pentru următorii ani, salariile, bonusurile salariale, beneficiile angajaților, obiectivele și valorile acestora. După această prezentare, HR managerul a primit un număr neașteptat de mare de CV-uri și a început procesul de recrutare.
Și-a îndeplinit Roxana Bîicu obiectivul într-o perioadă scurtă de timp? Răspuns: Cu siguranță da! A crezut ea că o poate face? Prezentul spune totul.
Beneficii care schimbă viața multora
„Când am pus bazele a ceea ce urma să oferim angajaților noștri, ne-am pus în locul lor și am încercat să avem o privire de ansamblu a tot ceea ce are nevoie o persoană. Nu contează în ce domeniu lucrează, fiecare persoană are nevoi unice pentru a se simți împlinită și mulțumită”, spune Roxana Bîicu.
Problema financiară este unul dintre cele mai importante aspecte în crearea unor condiții plăcute pentru angajat. Așadar, salariul este unul competitiv pentru piața IT din Iași. În plus, compania a implementat un sistem cu cel de-al 13-lea și al 14-lea salariu, adică un bonus pentru productivitate și altul pentru loialitate. Astfel, al 13-lea salariu, se acordă în ultima lună a anului și este un semn de mulțumire pentru productivitatea angajatului pentru anul în curs, la care se adaugă cel de-al 14-lea salariu într-un cont separat, la care acesta va avea acces după 3 ani consecutivi de colaborare.
Înainte de a semna contractul, compania dorește să transmită viitorului angajat toată bucuria și entuziasmul pe care îl resimte întreaga echipă. Și o fac venind acasă la angajat cu un buchet de flori, urări și felicitări. În prima zi la serviciu este întâmpinat de un reprezentant de la departamentul de resurse umane și însoțit la biroul său, unde găsește un mesaj de bun venit și câteva cadouri personalizate din partea companiei pentru a ajuta angajatul la locul de muncă, inclusiv o cană cu numele său pe ea pentru a-și bea cafeluța dimineața. Există și un frigider unde angajatul poate găsi iaurturi și diverse produse pentru prepararea sanvișurilor, precum și fructe proaspete. Aceasta este preocupare minimă față de toți angajații pentru ca aceștia să se simtă cât mai bine în echipă. Odată ajuns la locul de muncă, angajatul își găsește echipamentul tehnic necesar pentru îndeplinirea sarcinilor sale: un calculator cu cel puțin două monitoare, tastatură, mouse și căști.
Pe lângă asigurarea medicală standard, angajatului i se oferă și asigurare privată de sănătate. De asemenea, datorită diverselor proiecte și traininguri la care participă angajații în timpul muncii, aceștia pot simți o presiune a responsabilităților, dar compania Silicon Service încearcă să ajute la prevenirea acestui stres oferind o dată pe săptămână o discuție cu un psiholog la sediu.
Totodată, pentru promovarea unui stil de viață sănătos, toți angajații beneficiază de un abonament unei săli de fitness, pentru care angajații platesc o suma infimă. De asemenea, dat fiind faptul că majoritatea angajaților sunt ingineri și își petrec ziua la birou, în fiecare săptămână este invitat un antrenor personal și timp de o jumătate de oră ține o sesiune de stretching cu toți angajații chiar la ei la birou.
Pentru dezvoltare personală, compania oferă cursuri săptămânale de limba engleză cu un profesor universitar, adaptate la nivelul la care se află grupul. De asemenea, pentru a acumula cunoștințe tehnice, exista un profesor universitar in cadrul companiei care predă cursuri de C++ inginerilor. Un alt avantaj semnificativ al Silicon Service este alegerea independentă de către angajat a căii de dezvoltare a carierei sale. El poate alege unul dintre trei domenii de lucru: tehnic, predare, sau leadership. Pe lângă toate acestea, angajații beneficiază și de cursuri de comunicare și dezvoltare personală.
Incredibil! Dar asta nu este tot!
„În același timp, încercăm să creăm un mediu cât mai sănătos și să transformăm stresul dăunător în stres constructiv, adică entuziasm. În pauze, ne dorim ca toți colegii să se poată relaxa, așa că avem o sală de jocuri dotată cu PS5, diverse jocuri de societate și plănuim să achiziționăm o masă de fotbal, una de tenis de masă și un scaun de masaj.”
In fiecare lună, compania organizează un Happy Hour, la care participă întreaga echipă. La cea mai recentă întâlnire Happy Hour angajații s-au recuperat în sala de bowling, au gătit împreună și au stabilit planuri pentru viitoare vacanțe. În plus, în fiecare an se organizează două evenimente de team building, vara și iarna.
O ofertă pe care nu o întâlniți des
Această parte a articolui este despre un alt beneficiu oferit unui angajat Silicon Service care merită o atenție deosebita. Un mic fundal:
Chiar și avand atât de multe oportunități și grija arătată din partea companiei, este o provocare să te simți complet în largul tău alături de liderii tăi. Așadar, pentru a elimina bariera dintre conducere și ceilalți colegi ai noștri, Ilan, CEO-ul nostru ține săptămânal întâlniri cu trei sau patru angajați în care discută tot ce se poate discuta, dar nu despre muncă. Aceste întâlniri iau forma unui mic dejun la un restaurant din oraș. La fiecare astfel de discuție, colegii noștri vorbesc despre problemele personale cu care se confruntă, iar conducerea încearcă să le găsească soluții.
Într-o zi, Ilan s-a întrebat de ce tinerii din Iași, din România, nu-și cumpără un apartament? Angajații au răspuns că nu cunosc procedura, nu au banii necesari pentru plata avansului, nu sunt siguri ce să facă și la ce program să aplice. După ce s-a întors de la acea întâlnire, Ilan a pus bazele proiectului numit „Prima casă” fără să stea mult pe gânduri. În baza acestui nou proiect a avut întâlniri cu două bănci, care au oferit companiei planuri “customizate” pentru angajații Silicon Service cu o dobândă personalizată, dar și cu doi dezvoltatori imobiliari care au venit la sediu și au detaliat planul lor imobiliar. Angajaților li s-au prezentat prețuri individuale de achiziție, sau mai bine zis, o anumită reducere. În plus, compania pune la dispoziția angajaților interesați de acest program un avocat specializat și le oferă o parte din avansul pe care îl au de oferit. Un avans considerabil pe care angajatul trebuie să îl plătească pentru a achiziționa o locuință. Acest program a fost conceput la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, iar în decembrie a existat un prim angajat care și-a achiziționat un apartament cu ajutorul acestui program special.
Vis? Nu. Aceasta este o generozitate unică și ajutor necondiționat din partea Silicon Service.
În general, articolul subliniază importanța strategiilor creative și neconvenționale în rezolvarea sarcinilor complexe și, de asemenea, subliniază valoarea transparenței, onestității și respectului față de nevoile umane în timpul angajării, dar nu numai.
Din prima zi, noului manager de resurse umane i-a fost încredințată sarcina creșterii numărului de angajați de la 8 la 50.
Succesul Roxanei Bîicu a fost determinat de capacitatea ei de a gândi necovențional și de a-și asuma riscuri pentru a-și atinge obiectivele. Pe lângă planul strategic care a adus majoritatea angajaților companiei, alte aspecte importante ale creșterii au fost faptul că directorul general al companiei Silicon Service a avut încredere deplină în Roxana și a introdus o serie de beneficii pentru angajați, ceea ce a creat de-a lungul timpului un mediu intern unic, în care există o legătură strânsă între colegi și oportunități nelimitate de creștere personală.
525. Silicon Service’s Story
Preamble
[From the CEO’s perspective:
The interview that never really happened
Office. Receptionist. A round table and comfortable armchairs. A computer hums to itself on a large table and a digital clock tells the world how much time is left for great achievements.
“Hello. Nice to meet you and thanks for your time. My name is Ilan Aviv and I run the “Silicon Service” company. You are here for an interview for the position of personnel manager, blah blah blah. Please tell me about yourself…”
“Thank you, Ilan, for the opportunity. My name is Roxana and I am 29 years old. I finished my bachelor’s degree in psychology five years ago and my master’s degree two years ago. At the same time I work in a small personal training service firm… crises… pressure… professionalism… promotion… “
“Salary expectations?”
“As usual”
“Thank you, we will stay in touch. Have a good day.”
The interview that actually took place
Starbucks at the entrance to the Palas mall. Sunday afternoon. Young men are sipping noisily, students are studying in small groups, and girls in minis are looking through the books spread out in front of them.
A mane of bright red hair falls on the seat beside me and a flickering pair of eyes slowly focus through the glasses.
“Hello… am I late??! I hope not. I have been running, I don’t like to be late. What time is it? Phew. I’m getting stressed when being late. I’m not late, am I?”
And so I found myself talking to the rabbit rushing towards me straight out of Alice in Wonderland.
I leaned back and looked at this tiny energy bomb that speaks of deeds and burdens, oppressive responsibility, and the sensitivity of crying. Not quite a classic interview, but it contains many truths and authenticity. It was clear from the first moment that I trust her, that she inspires empathy and makes me laugh with her look and her own opinion of herself.
And when I asked her how she would handle the employees and the disciplinary issues, she looked at me with a surprised and somewhat cheeky look: “I’m not as small and fragile as I seem, I come from Vaslui!” (which is the Romanian equivalent of the rough Bronx, the infamous neighborhood in New York…).
I engaged the Red Flame in the conversation there at Starbucks, and it really should have been called “Stardust” because it’s cast from stardust.
In just a year and three months, Silicon Service’s staff grew by an astounding 525%. Can you believe it? My name is Valentyna Yakoban, and I want to share a personal story with you today about how the commitment to generosity and strategic thinking makes Silicon Service such a special company.
Please, make yourself comfortable and indulge in the pleasure of reading …
How it all started
Roxana was hired as the company’s HR manager back in October 2021. At the time, Silicon Service was a new company in the field of automatic testing of integrated circuits and as fate would have it, she was among the first employees to join the team. But that didn’t stop her from making a huge impact.
One of the most challenging aspects of running a successful business is finding the right people for the job. And that’s where Roxana came in. She was given complete freedom by the CEO to implement her own strategies for hiring and building a motivated team.
And yes, did she deliver. Roxana’s first task was to find an expert on the UltraFLEXPlus, one of the most advanced and rare automatic testing machines in Europe. Then, with the help of a new colleague expert from India, she was able to develop a strategy for recruiting the best-automated test engineers in the field.
But that was just the beginning. Roxana’s strategic thinking and generosity became the key elements in the fast and high-quality growth of Silicon Service. She built a healthy and motivated internal community, which led to the impressive results that we see today.
So, buckle up and get ready to hear about each stage of Silicon Service’s growth. This is a story you won’t want to miss.
Creating an unconventional interview format
When I first met Roxana, I knew right away that her approach to workplace communication management was anything but ordinary. This was especially apparent in her unique interview process for potential employees. Instead of the typical Q&A format, Roxana called it a “discussion,” where she would present the candidate with a detailed overview of the company’s field of activity, work environment, employee benefits, and the specifics of the job.
I was blown away by the fact that this format wasn’t solely used to identify the best candidate for the job, but to help the candidates determine whether they saw themselves as a good fit for the team and the company’s culture. During the interview, Roxana paid close attention to the candidate’s non-verbal communication, their emotions, and the questions they asked.
After the interview, the candidate received three personality questionnaires via email. The first allowed for a personality screening, the second validated the motivational orientation, and the third focused on their working style, whether it was adaptive, creative, individual or collective, spontaneous, analytical, or intuitive. All of this helped Roxana identify which team the new employee would be best suited for and where they could develop their skills and career the most.
Of course, not everything is as easy as it may seem at first glance, because the road to becoming an employee at Silicon Service is not an easy one, especially for those in the IT field. They have to take two more technical interviews with an expert from India, the discussion being held in English. If the candidate passes this stage, he will have a final interview with a Silicon Service customer representative. Candidates are not expected to have experience in the company’s specific field of integrated circuit testing, but rather a technical foundation that can be developed through internal training programs.
But what truly sets Silicon Service apart is the final step of the hiring process — a personal discussion with CEO Ilan Aviv. This shows the company’s commitment to building a close-knit team and creating a special bond between employees and management authorities.
Pioneers
What’s the secret to attracting students to a company? Throwing wild parties? Nope, not quite. How about hiring their professor instead? That’s right!
One of the masterminds behind Silicon Service’s success is the director of the training department, who also happens to be a professor at the Faculty of Electronics, Telecommunications, and Information Technologies. It’s like having a secret weapon to train and educate the next generation of engineers. Thanks to her, some of the first engineers at Silicon Service got their start by winning a scholarship to study automated IC testing in a competition organized by the company. They had so much fun, they stuck around after graduation and have been making waves as part of the team ever since.
A strategy that made the HR manager believe in the impossible
When Roxana first joined Silicon Service, she had no idea what she was getting into. The company was small, with only eight employees, and their mission seemed nearly impossible: to increase the number of employees from 8 to 50 in just a year and three months. But Roxana was up for the challenge.
At first, she tried attending career fairs, hoping to attract potential employees. But that didn’t work. The technical field was niche, and there weren’t many people interested. So she decided to take a different approach.
Along with the CEO and other colleagues, the new HR manager developed a new strategy. They held a representation at the university, where they made public all the information regarding the recruitment process, including salaries, students’ career plans for the coming years, salary bonuses, employee benefits, goals, and values.
It was a risky move, but it paid off. The presentation was a hit, and the HR manager received an unexpectedly large number of CVs. The recruitment process began and in the end, Roxana did achieve her goal. The company grew up from eight employees to 50 in just 15 months. And Roxana’s approach to recruitment played a key role in that success. She proved that sometimes taking a risk and thinking outside the box can lead to great rewards.
Benefits that change the lives of many
“When we laid out the foundations of what we were going to offer our employees, we put ourselves in their shoes and tried to have an overview of everything that a person needs. It doesn’t matter what field they work in, each person has common human needs to feel fulfilled and satisfied”, says Roxana Bîicu.
So imagine this: you’ve just accepted a job offer at Silicon Service, and you’re excited to start your new career. But then, something unexpected happens. On the day before your official start date, there’s a knock at your door. You open it, and there’s a company’s representative, holding a bouquet of flowers, congratulates on your new job and wishes you well in the new adventure. You start feeling special, like you’re part of a family.
The next day, when you arrive at the office, you’re greeted by a friendly HR representative who shows you the way to your new workspace. But this is no ordinary one. On your desk, you find a welcome message and a set of personalized gifts from the company, including a mug with your name on it. You also notice a refrigerator stocked with yogurts, sandwich products, and fresh fruits. It’s like the company has thought of everything to make you feel at home.
And then there’s the technical equipment: a computer with not one, but two monitors, a keyboard, a mouse, and headphones. You have everything you need to get started on your work, and it’s all top-of-the-line.
But the best part? The company’s commitment to its employees doesn’t stop there. You learn that the salary is competitive for the IT market in Iasi, and the company offers a 13th and 14th salary system as a bonus for productivity and loyalty. Thus, the 13th salary is given in the last month of the year and is a sign of thanks for the employee’s productivity, then the 14th salary is added to a separate account, access to which will be available after 3 consecutive years of collaboration. You feel valued and appreciated.
At Silicon Service, employee well-being is a top priority. Not only do they provide standard medical insurance, but they also offer private health insurance and weekly discussions with a psychologist to combat work-related stress.
To encourage a healthy lifestyle, they provide monthly access to a fitness club for which employees pay a minimal amount and weekly stretching sessions with a personal trainer right at the office.
But that’s not all — employees can choose their own career development path, such as technical, teaching, or leadership. Also attend English and technical C++ courses, participate in communication and personal development programs.
During breaks, they can unwind in a games room filled with PS5 and other board games. More than that, in order to foster the team bonding, the company organizes monthly so-called Happy Hours, and team-building events twice a year.
It’s clear that Silicon Service wants to make sure its employees are happy, motivated, and productive. And with this kind of attention to detail, it’s no wonder that the company is growing rapidly and attracting some of the best talents in the industry.
An offer you do not come across often
If you think company perks can’t get any better, think again!
At Silicon Service, the CEO personally meets with employees over breakfast once a week, not to talk about work, but to address any personal problems they may be facing. And when Ilan heard that young people in Iași, in Romania were struggling to buy their first apartments, he quickly took an action. He created “The First House” project, which connected employees with banks and real estate developers who offered them personalized plans and discounts. The company even provides a specialized lawyer and contributes to the down payment required to purchase a home. Thanks to this incredible program, one lucky employee was able to buy his own house within just two months of its launch.
A Dream? Not. This is a unique generosity and unconditional help from Silicon Service.
The story of Silicon Service’s HR manager, Roxana Bîicu, is a testament to the power of creative and daring strategies in the business world. With the daunting task of expanding the company’s employee count from 8 to 50, Roxana relied on her outside-the-box thinking and risk-taking abilities to make it happen. But her success was not just the result of her personal qualities; it was also fueled by the CEO’s unwavering trust in her and the implementation of employee benefits that fostered an unparalleled work environment. The article highlights the importance of transparency, honesty, and respect for human needs in the workplace, and how these values contributed to the company’s growth and the team’s unlimited potential for personal development.
29 Calea Chisinaului, C40, 2nd floor,
Office: +40 728 108 822